Tehron Machines - download - Damanhur, Italia - Dispozitive Muzica Plantelor - Music of the Plants

Acesta nu este un catalog sau site oficial! Este doar site de stocare si descarcare de fisiere!

eMail: tehron.machines@gmail.com | Tel.: +4.0730.188898 | www.tehronmachines.ro
Damanhur, Italia

Continutul directorului gp1.ro/subz/mop/Images/Diverse/
Acest director contine 7 fisiere cu un total de 3.74 MB.
Inapoi ...
CC-BY-SA PHP directory listing powered by pdirl bazat pe phpdl, Tehron's version
Pozele sunt importate cu phThumb
.. Inapoi ...
2948.webp 30.75KB 2 Ani vechime
image7-90b3956d.png 2.32MB 2 Ani vechime
imageAnyah-outside-tray.png 729.91KB 2 Ani vechime
imageBruwynn-The-Mind-Orchestra-scaled-e1636467508653.jpeg 182.65KB 2 Ani vechime
imageMOP.jpeg 164.62KB 2 Ani vechime
imageMusic-of-the-Plants-Anyah-lge-scaled-e1598282729655.jpeg 187.49KB 2 Ani vechime
imagep2-p3-1-1-scaled-e1598282688760.jpeg 156.9KB 2 Ani vechime

Date despre MOP ati putea gasi si aici ...
... sau aici, pe pagina oficiala Tehron Machines ...
... cautare 'mop' pe youtube
... _.-mop-._ pe web
... imagini legate de _.-mop-._ pe web
...pagini legate de 'mop' pe facebook

Contact

2top


Browser type: Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) -
Your IP: 3.146.107.152 ( ec2-3-146-107-152.us-east-2.compute.amazonaws.com) on port 26153,
Refferer: , on 22-12-2024

Contactati-ne: eMail: tehron.machines@gmail.com | Tel.: +4.0730.188898 | www.tehronmachines.ro

Despre: Dispozitive 'Muzica Plantelor' - 'Music of the Plants', Damanhur

  • dispozitive care transforma caracteristici energetici ai plantelor, energia, in sunete, in muzica

    Caracteristici
  • difuzor incorporat
  • cablu usb pentru incarcare
  • cablu pentru senzori
  • manual de utilizare
  • multiple accesorii disponibile
  • 3 modele: 2 mobile, cu acumulatori, si unul fix
  • Alte produse Music of the Plants - Damanhur: tricouri, cabluri speciale, software pentru Bamboo M, altele.

ISTORIE SI TEHNOLOGIE 

Istorie

 De la sfarsitul anilor 1970 , in Italia, in comunitatea culturala de renume mondial cunoscuta sub numele de Damanhur, a fost dezvoltat un dispozitiv care poate traduce impulsul electromagnetic al plantelor in muzica.

 Damanhur a fost infiintata la poalele Alpilor, in nordul Italiei, in 1978 si este populata partial de oameni de stiinta, medici, cercetatori si artisti care isi dedica viata intelegerii functiei Naturii ca forta vie si inteligenta.

Timp de multi ani, Oberto Airaudi (Falco Tarassaco), fondatorul Damanhur, si colegii sai cercetatori, au analizat procesele bioelectrice care sunt conduse de plante, copaci si flori. Ei au descoperit conductivitatea ca fiind un indicator de baza al fortei vitale a plantelor care genereaza cai cheie pentru apa, minerale si alti nutrienti in copaci si flori.

Ei au folosit diferite bio-feedback-uri si dispozitive pentru a demonstra capacitatea plantei de a interactiona cu oamenii. Cele mai faimoase experimente ale noastre sunt planta care conduce un carucior mic si planta care deschide o usa.

Dupa multi ani, cercetatorii au decis sa se concentreze pe muzica plantelor. Au simtit ca muzica este cel mai direct si universal canal pentru a face mesajul naturii sa fie inteles de toti.

Concept si cercetare

Din 1976 cercetarile noastre extinse demonstreaza modul in care organismele vii raspund in mod inteligent stimulilor din mediul lor si sunt confirmate de un studiu anterior din SUA, detaliat in cartea Viata secreta a plantelor The secret life of plants.

Plantele raspund in moduri foarte sofisticate atat la stimuli fizici, cat si intelectuali.

Am descoperit ca schimbarea comportamentului electric al plantelor ar putea fi surprinsa folosind sonde, electrozi si un dispozitiv. Multe experimente au fost efectuate cu ajutorul bio-feedback-urilor construite de noi si a dispozitivelor electronice.

In experimentul de conducere a plantei, o planta a fost pusa pe un carucior, pe roti, si conectata la un dispozitiv special. S-a putut deplasa in 4 directii prin impulsuri electrice. Dupa o anumita perioada de antrenament, planta a reusit sa inteleaga cum functioneaza aceasta deplasare si a ales sa se deplaseze spre zona cea mai verde, indiferent de pozitia initiala. Daca avea nevoie de apa, planta se deplasa spre o alta parte a incaperii, zona in care era disponibila o sursa de apa.

Un alt experiment este cel al deschiderii usii. Planta si-a recunoscut proprietarul, adica persoana care s-a ocupat de ea, iar cand aceasta se apropia de casa sa, planta, printr-un senzor special, a declansat un mecanism de deschidere a broastei usii.

Dupa aceste prime experimente am ales sa ne concentram pe muzica plantelor. Cu un anumit algoritm studiat de noi, semnalele electrice pot fi traduse in sunet. Fluxurile pulstile ale fiecarui organism sunt unice, fiecare planta manifestand propria ei semnatura biologica.

In plus, plantele demonstreaza ca pot invata sa interactioneze cu oamenii. La inceput, plantele pur si simplu realizeaza ca sunetele emise de dispozitiv sunt o consecinta a activitatii lor electrice apoi invata sa o moduleze pentru a schimba sunetele.

Mai multe plante experte, in cele din urma, moduleaza sunetele pentru a interactiona cu oamenii si creeaza o forma reala de comunicare. Cand interactioneaza cu muzicieni, de exemplu, uneori chiar repeta aceleasi scale, aceleasi melodii si aceleasi note.

In plus, plantele calificate pot antrena alte plante, ajutandu-le sa invete rapid.

Pentru alte curiozitati, consultati Intrebari frecvente

Tehnologie

Dispozitivul se ataseaza la planta prin doi electrozi, unul plasat pe o frunza si celalalt introdus in sol aproape de radacinile plantei.

Am studiat si am realizat un software specific, care converteste comportamentul plantelor in sunet, permitand o comunicare mai buna, care poate fi inteleasa de fiinte umane .

Dispozitivul permite unei plante sa redea muzica pe baza sanatatii sale, a mediului si a comportamentului general. Acest lucru se realizeaza prin monitorizarea rezistentei instantanee a plantelor. In functie de nivelul de rezistenta, sunt generate si redate diferite note si melodii.

In anumite ocazii, rezistenta plantei creeaza un varf, indicand o stare de excitare. Acest lucru se poate intampla datrita influentelor externe, cum ar fi atingerea, udarea, miscarea etc. Uneori, planta isi poate creste rezistenta in mod independent, poate din cauza prezentei noastre umane, gandurilor sau sentimentelor noastre. Planta simte cand este observata, privita, si reactioneaza in consecinta.

Ori de cate ori apare un varf, acesta provoaca o schimbare a notelor, care poate fi mai pe placul plantelor.

Utilizatorul poate selecta de pe dispozitiv (Bamboo) diferite instrumente muzicale, note radacina, scale si alti parametri. Cu toate acestea, planta este intotdeauna muzicianul original care compune melodia.


INTREBARI SI RASPUNSURI

Cum functioneaza garantia?

Iata conditiile noastre de garantie:

Producatorul garanteaza absenta defectelor si defectelor si a neconformitatii bunurilor in momentul achizitionarii produsului, pe durata prevazuta de legile tarii in care isi are domiciliul cumparatorul. In cazul in care produsul dumneavoastra se dovedeste a fi defect din cauza materialelor utilizate sau a fabricarii acestuia in perioada acoperita de aceasta garantie, Streampath srl garanteaza repararea gratuita sau inlocuirea gratuita a produsului daca se face dovada datei achizitiei prin prezentarea act valabil care atesta achizitia.

Pentru orice defecte care pot aparea in primele sase luni de la data achizitionarii produsului, Streampath srl va efectua pe cheltuiala proprie verificarea naturii defectului in sine. Ulterior, in singurul caz in care defectiunea nu depinde de un defect de conformitate, Streampath srl poate solicita rambursarea costului indicat in mod rezonabil si anterior pe care Streampath srl l-a suportat pentru respectiva verificare.

In cazul in care se constata un defect de conformitate, Streampath srl va efectua repararea sau inlocuirea bunului in termen de 30 de zile de la solicitare si fara costuri pentru consumator.

Aceasta garantie nu se aplica in urmatoarele cazuri :

    • Utilizarea necorespunzatoare a produsului
    • Daune rezultate din reparatii sau modificari efectuate de personal neautorizat
    • Daune cauzate de obiecte sau substante straine
    • Daune cauzate de utilizarea accesoriilor neautorizate
    • Defecte, defecte si daune cauzate de evenimente naturale sau atmosferice

Aceasta garantie nu se aplica accesoriilor.

La toate bateriile, avand in vedere ciclul mediu de viata al acestor componente, perioada de garantie pentru defecte de fabricatie este de 12 luni de la data achizitiei. Garantia nu acopera uzura normala in conditii care pericliteaza functionarea corecta a bateriei in sine (de ex. folosire la temperatura ridicata, suprasarcina etc.).

Aceasta garantie este valabila numai pentru cumparatorul initial si nu poate fi transferata. Toate reparatiile si componentele inlocuite vor fi acoperite de o garantie limitata. Aceasta garantie va expira la aceeasi data cu garantia originala.

 

Cum functioneaza tehnic?

Dispozitivul care utilizeaza tehnologia revolutionara pentru a converti energia plantelor si a o traduce in muzica contine un software unic, microcontroler, sintetizator, precum si alte componente electronice. Se ataseaza de planta prin doua sonde, dintre care una se ataseaza la o frunza si cealalta, o tija mica de metal, introdusa in sol aproape de radacinile plantei.

Dispozitivul permite unei plante sa redea muzica pe baza sanatatii sale, a mediului si a comportamentului general. Acest lucru se realizeaza prin monitorizarea rezistentei instantanee a plantelor. In functie de nivelul de rezistenta, sunt redate diferite note si cadente, de la tipul de muzica selectat, permitand plantei sa redea muzica efectiv.

In anumite ocazii, rezistenta plantei creeaza un varf, indicand o stare excitata. Acest lucru se poate intampla din cauza influentelor externe, cum ar fi atingerea, udarea, miscarea etc. Uneori, planta isi poate creste rezistenta in mod independent. Ori de cate ori apare un varf, acesta provoaca o schimbare a notelor, care poate fi mai pe placul plantelor.

Deoarece plantele in sine sunt entitati complexe, pulsatiile lor electrice interne sunt in acelasi timp puternice si subtile. Tehnologia noastra este capabila sa raspunda atat la schimbarile electrice mari, cat si la cele mici si sa le traduca in sunet muzical.

Astfel, dispozitivul devine in esenta un instrument muzical, care este cantat de planta, prin variatiile electrice ale plantei. Schimbarile naturale ale energiei plantei influenteaza calitatea si timbrul muzicii interpretate de plante. Dispozitivul folosit pentru a traduce variatiile electrice ale plantei in muzica capteaza si extinde aceste variatii electrice complexe si le transpune in diferite sunete muzicale. De exemplu, acelasi flux de variatii electrice poate fi facut sa sune ca instrumente cu coarde, o orga, un ansamblu de alama sau elementele unei paduri tropicale. Indiferent de canalul selectat, progresul muzical de baza este unic pentru planta si ajuta la crearea unui sentiment de bine.

 

Cum a inceput aceasta cercetare?

Totul s-a nascut cu o intrebare pe care fondatorii Damanhur si-au pus-o, in urma cu peste 40 de ani: Daca plantele ar putea interactiona intr-un mod sesizabil cu mediul si, prin urmare, si cu fiintele umane? Daca ar fi posibil sa comunicam cu ele, poate prin emotii transmise cu muzica?

La sfarsitul anilor '70, Oberto Airaudi (Falco Tarassaco), fondatorul Damanhur, si colegii sai cercetatori, au cercetat procesele bioelectrice care sunt conduse de plante, copaci si flori. Ei au descoperit conductivitatea ca fiind un indicator de baza al fortei vitale a plantelor care genereaza cai cheie pentru apa, minerale si alti nutrienti in copaci si flori. Acest proces electronic este perceput de dispozitivul unic si inovator pe care damanhurienii il folosesc in experimentele lor asupra constiintei lumii plantelor.

Cercetarile ample ale lui Damanhur demonstreaza modul in care organismele vii raspund in mod inteligent la mediul lor si este confirmata de un studiu anterior realizat de oameni de stiinta din SUA ale caror descoperiri sunt detaliate intr-o carte intitulata Viata secreta a plantelor. Plantele raspund in moduri foarte sofisticate atat la stimuli fizici, cat si intelectuali. Datele derivate din aceste studii demonstreaza ca plantele comunica intre ele prin schimbari ale conductibilitatii lor - schimbari pe care, pana acum, oamenii nu au fost capabili sa le detecteze sau sa le inteleaga.

Ei au descoperit cum comportamentul electric al plantelor ar putea fi capturat folosind o sonda, electrozi si un dispozitiv. Aceasta combinatie de componente electronice traduce semnalele conduse de plantele vii in sunet muzical. Fluxurile de puls ale fiecarui organism sunt unice, fiecare planta manifestand propriul ei sunet de semnatura biologic.

 

Pot plantele sa auda propria lor muzica produsa?

Printre numeroasele simturi deja descoperite la plante, posibilitatea ca acestea sa aiba ceva asemanator cu simtul nostru al auzului devine din ce in ce mai acceptata. Ipoteza ca plantele pot auzi este in prezent investigata de Monica Gagliano si Michael Renton, cercetatori de la Universitatea din Australia de Vest si autori ai unui studiu publicat in numarul din mai 2013 al revistei stiintifice BMC Ecology. Ceea ce au descoperit este ca plantele nu sunt doar capabile sa miros substantele chimice si sa vada lumina emisa de plantele din jur, forme de comunicare deja observate, ele pot chiar auzi sunete emise de alte plante.

O sursa de energie acustica care are o importanta deosebita pentru plante este, desigur, sunetul produs de insecte, in special de cele care le-ar putea ataca. Un studiu prezentat la Conferinta Societatii de Entomologie din America din noiembrie 1993 de catre Heidi Appel si Reginald Cocroft de la Universitatea din Missouri afirma ca vibratiile cauzate de hranirea insectelor pot declansa de fapt planta sa emita aparari chimice. Plantele de Arabidopsis Thaliana expuse anterior la sunetele inregistrate ale unei omizi care le mesteca au declansat apararea chimica la niveluri mai inalte cand au fost ulterior atacate de omizi adevarate.

S-a descoperit ca cresterea radacinilor produce un sunet. Acest lucru a fost considerat a fi fundamental pentru a ajuta radacinile insele sa exploreze terenul inconjurator si sa ia cea mai buna cale de crestere, actionand ca un fel de radar. In plus, acest semnal subteran comunica si vorbeste celorlalte plante prin transmiterea informatiilor necesare.

 

Are o planta memorie?

La aceasta intrebare, un experiment al profesorului Stefano Mancuso este foarte relevant. El si-a propus sa testeze ipoteza ca plantele au un fel de memorie si isi pot modifica comportamentul pe baza unei astfel de amintiri. Mancuso si echipa sa au efectuat un studiu asupra plantei Mimosa Pudica, o planta mica folosita frecvent in experimente pentru viteza reactiilor sale la stimuli.

Atat de repede incat astfel de schimbari pot fi percepute cu usurinta si de simturile umane. Intr-un interviu publicat in sectiunea de stiinta a ziarului Corriere della Sera, pe 15 ianuarie 2014, Mancuso explica: Am antrenat plantele sa ignore un stimul nepericulos, lasand ghiveciul in care cresteau sa cada de la o inaltime de 15 centimetri, in mod repetat. Dupa mai multe repetari, Mimozele au incetat sa-si incurce frunzele, economisind energie valoroasa in acest proces. Cultivand plantele in doua grupe separate, cu niveluri diferite de lumina, am reusit sa aratam ca plantele crescute cu mai putina lumina, si astfel cu mai putina energie disponibila, invata mai repede decat cele care au mai multa lumina, de parca nu ar vrea resurse de deseuri. Plantele au pastrat amintirea acestei experiente mai bine de 40 de zile. Inca nu intelegem cum si unde plantele stocheaza aceste informatii si cum le recupereaza atunci cand este necesar.

In plus, cercetatorii au descoperit ca unele plante invata mai repede decat altele, ceea ce le face sa emita ipoteza ca pot exista diferente individuale intre plantele aceleiasi specii si ca unele plante pot avea o memorie mai buna decat altele.

Intr-adevar, lucrarile efectuate de Dieter Volkmann la Universitatea din Bonn au aratat ca plantele de mazare asezate orizontal au putut mai intai sa perceapa, apoi sa-si aminteasca, directia in care radacinile lor trebuiau sa creasca pentru a gasi nutrienti. Ei au pastrat aceasta memorie timp de aproximativ cinci zile si, de asemenea, in acest caz, nu toate plantele au avut aceeasi capacitate de a-si aminti, sugerand ca acesta nu a fost un raspuns innascut sau pre-programat.

In cazul Muzicii Plantelor, atunci, pot exista plante care sa invete cum sa faca muzica mai buna si mai rapid decat altele, astfel incat sa poata deveni profesori de muzica?

Experienta noastra de-a lungul anilor, plus rezultatele anilor de experimente, par sa confirme acest lucru. 

(din cartea Muzica plantelor).

 

Pot plantele sa invete sa interactioneze cu oamenii?

Plantele demonstreaza ca pot invata sa interactioneze cu oamenii. La inceput, plantele pur si simplu realizeaza ca sunetele emise de dispozitiv sunt o consecinta a activitatii lor electrice, apoi invata sa o moduleze pentru a schimba sunetele.

Mai multe plante experte, in cele din urma, folosesc sunetele pe care le moduleaza pentru a interactiona cu oamenii si pentru a crea o forma reala de comunicare. Cand interactioneaza cu muzicieni, de exemplu, uneori chiar repeta aceleasi scale, aceleasi melodii si aceleasi note.

Avem cateva experiente extraordinare cantand cu o planta. In primul rand trebuie sa stabilim o atmosfera meditativa si sa intram in relatie profunda cu planta, dupa aceea daca cantam o nota lunga si repetitiva planta poate reproduce exact aceeasi frecventa. Acest lucru demonstreaza ca planta poate auzi sunetul si are inteligenta de a intelege cum functioneaza algoritmul dispozitivului si de a emite acelasi sunet. Este incredibil!

 

Pot fi antrenate plante?

De asemenea, din experienta noastra, copacii si plantele care au devenit experti in interactiunea cu oamenii si in controlul dispozitivului muzical pot antrena alti copaci, ajutandu-i sa invete rapid.

Salvatore 'Camaleonte' Sanfilippo explica cum la inceputul cercetarii noastre, cu un dispozitiv asemanator U1, plantele produceau semnale foarte sporadic sau nu produceau variatii mari de sunet, deoarece nu si-au dat seama la inceput ca sunt cei care controleaza dispozitivul. Cand ulterior au ajuns sa inteleaga ca asa este, variatiile au devenit din ce in ce mai complexe si melodice si aproape ca parea ca plantelor le face o mare placere sa asculte si sa fie ascultate. De asemenea, am instruit plante pentru a fi profesori de plante, dupa ce au descoperit ca plantele sunt capabile sa-si transmita cunostintele si experienta intr-un interval scurt de timp altor plante plasate aproape de aura lor, adica in campul lor. Acesta este ceea ce ne permite sa organizam Concerte ale plantelor de inalta calitate in orice parte a lumii.

(din cartea Muzica plantelor).

 

Muzica plantelor este relaxanta?

Ascultarea Bamboo inspira creativitate, relaxare si bunastare. Studiile noastre au aratat ca ascultarea a 20 de minute de muzica vegetala induce aceleasi beneficii psihologice si fizice ca si 2 ore de meditatie profunda. Poti reda aceasta muzica in timp ce lucrezi, in momente de relaxare si ca fundal placut, stimulant, pentru activiattile copiilor tai.

 

Poate Muzica Plantelor sa imbunatateasca starea de bine si recuperarea?

Stiinta ne spune ca avand plante si copaci in apropiere, atat in interior, cat si in aer liber, ne imbunatateste semnificativ bunastarea fizica, mentala si emotionala. Medicii si practicienii holistici studiaza efectele muzicii plantelor in multe domenii - inclusiv case / camine / locuinte, spitale, locuri de munca - pentru a intelege mai bine cum muzica plantelor reduce timpul de recuperare si ajuta la vindecarea generala.

 

Muzica plantelor poate creste contactul personal cu constiinta plantei?

Contactul cu inteligenta plantelor ne permite sa ne intelegem mai profund pe noi insine si lumea din jurul nostru. Studiile arata ca plantele din casa si de la locul de munca ajuta la reducerea stresului si la cresterea productivitatii, imbunatatind atitudinea lucratorilor, reduc costurile de operare si imbunatatesc calitatea aerului. O conexiune directa cu natura ne motiveaza sa cream o lume in care mediul inconjurator nu trebuie protejat, deoarece este o parte integranta a cine si a ceea ce suntem.

 

Muzica plantelor este buna pentru copii?

Avem o vasta experienta de muzica plantelor expusa catre copii. Am observat ca muzica este mai vie si mai dinamica in prezenta copiilor. Sunt incantati sa exploreze aceasta lume magica a plantelor si se pare ca redescopera ceva pe care il stiu deja. Si plantele simt aceasta, reflectand in sunetele generate.

In timpul catorva experiente in scoli, uneori plantele s-au oprit din joaca cand entuziasmul copiilor era prea intens sau veneau prea repede spre plante. Plantelor le place o abordare mai blanda si cu siguranta mai sigura de la oameni.

 

Muzica este diferita daca atingem planta?

Plantele ne pot simti si percepe in multiple moduri. Plantele ne pot intelege. Dupa cum au demonstrat experimentele lui Clive Baxter, plantele ne pot simti emotiile si gandurile.

Deci nu este nevoie sa atingeti planta pentru a interactiona cu ea si pentru a schimba muzica!

Pe de alta parte, daca atingeti frunza, interferati cu propriul electromagnetism. Cel mai probabil dispozitivul il va detecta si va schimba muzica. Daca o frunza este vatamata planta se va opri din cantat catva zeci de secunde ni s-a intamplat noua, nu este nevoie sa experimentati si voi asta!

 

Diferite plante canta muzica diferita in relatia cu fiinta umana?

Roberto 'Cigno' Secchi, un muzician, compozitor si cercetator pasionat de forme muzicale, a interactionat cu diferite tipuri de plante de ani de zile, ceea ce l-a determinat, in cele din urma, sa produca un album cu aceasta muzica. El spune: In alcatuirea CD-ului Music of the Plants am facut o selectie din diferitele inregistrari cu o gama foarte larga de plante: de la trandafiri la pini, de la rozmarin la plante ficus, de la nuci la fire simple de iarba. Adesea, noi, fiintele umane, incercam sa interpretam totul in termenii propriei noastre logici, dar atunci cand ne raportam la lumea plantelor, chiar mai mult decat lumea animala, trebuie sa gandim dupa o logica cu totul diferita, una care este destul de necunoscuta noua.

Constatam ca exista o mare diferenta intre sunetele produse de plante atunci cand sunt singure si sunetele pe care le scot atunci cand oamenii se apropie de ele cu intentia de a stabili o relatie, chiar si fara a le atinge neaparat.

Trandafirii, de exemplu, raspund foarte bine in ceea ce priveste variatia armonica si contactul emotional cu oamenii si vor produce secvente mai mult sau mai putin repetitive la care un muzician uman se poate alatura cu usurinta. Un alt punct fascinant este ca, si poate fi auzit cu usurinta in CD-ul Music of the Plants, desi aparent difera doar prin culoare, trandafirii rosii canta note complet diferite fata de trandafirii albi, ca si cum ar fi de pe planete la ani lumina distanta. Castanii, mestecenii si tufele de trandafir, de asemenea, apar ca fiind complet imprevizibili.

(din cartea Muzica plantelor)

 

Au plantele un sunet diferit in diferite momente ale zilei?

Roberto 'Cigno' Secchi spune ca O alta variatie foarte evidenta este ca aceeasi planta poate suna foarte diferit in diferite momente ale zilei.

Unele plante par sa fie mai active seara, altele dimineata, iar fiecare planta emite o secventa diferita si distinctiva de note care nu pare sa fie legata de marimea sau tipul ei.

Adesea constatam ca plantele mici din ghivece vor canta neintrerupt toata ziua, cu diferente de stil clar vizibile in functie de momentul zilei.

(din cartea Muzica plantelor)

 

Cum sa te joci impreuna cu plantele?

Cand ma pregatesc sa sustin un concert de muzica de plante live, explica Secchi, este esential sa intru in armonie cu plantele, dar sa nu ma astept sa obtin mereu aceleasi note.

Este neobisnuit ca omologii nostri din legume sa fie atat de previzibili. O capacitate de empatie tehnica si emotionala din partea muzicianului aduce calitate spectacolului de concert si o face ceva cu adevarat unic si practic irepetabil. Cand facem muzica impreuna cu o planta folosind dispozitivul pe care il folosim astazi, exista anumiti factori pe care, in calitate de muzician, ii voi lua in considerare in mod normal pentru a obtine rezultate bune. Deoarece este posibil sa preselectezi diverse scale muzicale, din punct de vedere tehnic mi se pare util sa alegi, sau cel putin sa cunosti, scara care se seteaza pe dispozitiv la un moment dat. Acest lucru ma ajuta sa inteleg in ce tonalitate se vor transpune impulsurile din planta, pentru a putea sa ma pregatesc in consecinta, inclusiv in ceea ce priveste instrumentul pe care intentionez sa il folosesc, in mod normal o tastatura.

(din cartea Muzica plantelor)

 

Cum sa incepi improvizatia cu o planta?

Conform experientei noastre, planta are dificultati sa urmareasca un muzician daca canta prea repede sau cu virtuozitate. Va sugeram sa incepeti sa cantati cu o nota la un moment dat si cu un tempo lent. Dupa ce se stabileste chimia cu planta puteti continua cu un ritm mai rapid de acorduri mai complexe. Acesta este ceva care trebuie construit cu practica constanta si rabdare. Asa cum un grup de muzica trebuie sa cante impreuna pentru o lunga perioada de timp pentru a dobandi incredere, acelasi lucru este valabil si pentru duetul planta-om.

 

Ce sa faci daca planta nu canta?

Cel mai probabil contactul dintre clema si frunza ar putea fi slab, asa ca trebuie sa-l umeziti. Apa creste conductivitatea electrica.

De asemenea, trebuie sa verificati daca dispozitivul este pornit si cablul senzorului este conectat la priza corecta a dispozitivului.

In afara de aceste motive tehnice, uneori planta nu vrea sa cante. Planta intra intr-un contact profund cu mediul inconjurator si cu oamenii din incapere sau din vecinatatea acesteia si ne percepe emotiile. Lipsa de interes, agresivitatea sau sentimentul de neincredere afecteaza inevitabil armonia atmosferei si astfel comportamentul plantei.

 

O poveste a unei plante care nu vrea sa cante

Salvatore Camaleonte Sanfilippo ne-a spus o poveste. In general, o planta antrenata canta practic tot timpul, cu diverse oscilatii in timpul noptii si al zilei, ca semn al activitatii lor vitale, dar exista circumstante care pot deranja planta atat de mult incat planta, sau arborele, poate inceta cu totul sa mai faca muzica. Intr-o zi a trebuit sa fac o prezentare despre plante unui grup de liceeni englezi insotiti de profesorii lor. Am avut

am pregatit instrumentele intr-o sera draguta, iar mica mea planta canta mai departe, ca de obicei. La un moment dat, baietii si fetele au venit in trup cu o atitudine de absoluta lipsa de interes fata de imprejurimile lor. Cateva clipe mai tarziu, plantele au tacut. M-am prefacut ca nu s-a intamplat nimic si am inceput sa le spun despre ce este proiectul. Intre timp am mutat senzorii aparatului intr-o alta planta, sperand ca va reactiona, dar fara rezultat. In cele din urma, a trebuit sa spun elevilor si profesorilor ca experimentul a esuat. Tinerii au inceput sa se infiltreze, iar cand ultimul a iesit din camera, una dintre plante a reluat cantarea. Am fost foarte surprins, la fel ca si un profesor care a ramas in urma, care a spus: As spune ca experimentul a fost un mare succes. Copiii emanau atat de plictiseala si de dezinteres incat trebuie sa fi afectat negativ plantele. Cred ca acel profesor a avut dreptate!

(din cartea Muzica plantelor)

 

Muzica plantelor poate afecta cresterea plantei?

Salvatore 'Camaleonte' Sanfilippo a constatat din nou si din nou ca, avand aceleasi conditii in materie de lumina, nutrienti si ingrijire, plantele care fac muzica cresc mai mult decat cele care nu. Pentru a testa aceasta ipoteza, am luat doi ciclami, crescuti din acelasi lot de seminte si i-am plantat in acelasi ghiveci si apoi ne-am ingrijit in acelasi mod. Singura diferenta a fost ca unul dintre ei era conectat la un dispozitiv muzical, in timp ce celalalt nu era. Dupa cateva saptamani, planta care punea muzica avea mai multe frunze mult mai mari decat cele ale surorii ei.

Ceea ce a stimulat acest experiment a fost observatia intamplatoare ca un Impatiens Sultanii, care ma insotea in turneu pentru a sustine prezentari si concerte, a crescut mai mare decat altul de altfel similar pe care il achizitionam noi in acelasi timp, dar care era mereu in sera noastra. . Dupa un an, planta care punea muzica si calatorea cu mine crescuse de doua ori mai mare decat cealalta. Era mai complexa si avea mai multe frunze si muguri. O alta observatie interesanta este ca plantele muzicale tind sa aiba mai multe flori, care adesea se deschid la doar cateva ore dupa ce planta a functionat.

(din cartea Muzica plantelor)

 

Pot sunetele unei plante sa vindece alte plante?

Jean Thoby, partenerul nostru francez, un gradinar de pepiniera care detine gradina botanica Plantarium, a facut multe experiente si spune Da, sunetul plantelor favorizeaza cresterea altor plante. Am putut evidentia nu numai la Plantarium, ci si la producatorii vecini, ca sunetul plantelor prin intermediul plantelor regleaza fiintele vii, astfel incat acestea sa nu fie mai patogene.


2top

Loading db... - done!... Pagina contorizata este mop
Sunteti al 18092 -lea vizitator al acestui site din 09.12.2009 - (pe pagina aceasta)
Sunteti al 13 -lea vizitator al acestei pagini astazi

Copyright Tehron Machines 2004-2021
1546

Produse THM


Tehron Machines - download  - Damanhur, Italia - Dispozitive Muzica Plantelor - Music of the Plants

italia.png - Tehron Machines - download  - Damanhur, Italia - Dispozitive Muzica Plantelor - Music of the Plants

gp1.ro este site de download al Tehron Machines
eMail: tehron.machines@gmail.com | Tel.: +4.0730.188898 | www.tehronmachines.ro
Site proprieteatea Paul Gabor - Iliescu si operat de Tehron Machines srl - RO21249668 | J40/4305/2007

tehron machines,gepetto consult,masini,echipamente,utilaje,mentenanta,consultanta,evaluari,parc,padure,gradina,muzica plantelor,plantele canta,plantele vorbesc,muzica,dispozitiv,music of the plants,music,plants,plants singing,plants speaking,comunicare,piese de schimb,accesorii,consumabile,service,intretinere



Acesta nu este un catalog sau site oficial! Este doar site de stocare si descarcare de fisiere!